Αυξάνεται ανησυχητικά ο διαβήτης κύησης

Μια στις δέκα έγκυες γυναίκες στις ΗΠΑ εκδηλώνουν διαβήτη κύησης, σύμφωνα με κυβερνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Preventing Chronic Disease.

Επιστημονική ομάδα των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, των ΗΠΑ, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Κάρλα Ντε Σίστο, χρησιμοποίησε ειδικά ερωτηματολόγια καθώς και πιστοποιητικά γεννήσεως για να συγκρίνει τα ποσοστά διαβήτη κύησης, το διάστημα 2007-2008 και το 2009-2010.

Τα στοιχεία από τη μελέτη δείχνουν ότι η συχνότητα του διαβήτη κύησης κυμαίνεται μεταξύ 4,6% και 9,2% στο σύνολο των κυήσεων.

Αν και τα ακριβή αίτια του διαβήτη κύησης είναι άγνωστα, οι επιστήμονες ήδη έχουν εντοπίσει ότι  η αυξημένη συχνότητά του συσχετίζεται με την παράλληλη αύξηση της παχυσαρκίας, παγκοσμίως.

Η παχυσαρκία έχει σχετιστεί με την αντίσταση ινσουλίνης, η οποία αμβλύνει την επίδραση της ινσουλίνης και επιτρέπει στη γλυκόζη του αίματος να αυξηθεί.

«Η πρόληψη της παχυσαρκίας είναι βασική παράμετρος της πρόληψης του διαβήτη αλλά και της διαφύλαξης της υγείας της γυναίκας. Επιπλέον, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους κατά την αναπαραγωγική ηλικία, βελτιώνει το αποτέλεσμα κάθε εγκυμοσύνης», τονίζει η ερευνήτρια.

Πηγή www.newpost.gr

 

Νέα

Διεύθυνση

Τηλ.: (+30) 2167006021
Fax: (+30) 2167006022
Website: https://www.diabetesinnovations.gr
Email: [email protected]

Όροι χρήσης

Ο ιστότοπος http://www.diabetesinnovations.gr έχει σκοπό την παροχή πληροφοριών και την παροχή υπηρεσιών για τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.Το περιεχόμενο του ιστοτόπου αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Eταιρείας.

Για οποιαδήποτε χρήση του περιεχομένου του ιστοτόπου, απαιτείται προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της Eταιρείας.